TRITELLA - Konceptet

Tritella är ett koncept och en moduluppbyggd produkt för hem, kontor och offentlig miljö. Modulens unika form gör det möjligt att skapa olika produkter då den kan sättas ihop på ett varierat sätt och därmed bilda olika former, tätheter och mönsterbildningar. Skala och material kan även varieras och ge Tritella olika uttryck och användningsområden. Innan montering är produkten platt och tar minimalt med plats.

Läs vidare nedan om varje projekt:
TRITELLA WALL
TRITELLA LAMP
TRITELLA MAGAZINE


TRITELLA WALL

Objekt: Väggdesign
Design: Malin Dammgård
Material: Filt och återvunnen textilfiber

Tritella Wall är en väggdesign som kan anpassas efter väggarnas storlek och rummets karaktär då den kan monteras ihop efter eget tycke och smak. Tritella Wall kan användas som dekoration/konst/design på vägg i exempelvis väntrum, kontor, cafeer, restauranger och skolor för att skapa en mer kreativ miljö. Tritella Wall kan även användas i hallen som förvaring av mössor, halsdukar eller nyinkommen post (se även Tritella Magazine) eller på annat sätt i hemmet. Det är endast fantasin som sätter gränser.
Produkten är tillverkad filt eller i återvunnen textilfiber med ett ytlaminat av textil. Med dessa material bidrar produkten till att fånga upp en del av det oönskade ljudet (buller) som vanligtvis finns omkring oss.


TRITELLA MAGAZINE

Objekt: Väggdesign och tidningsställ
Design: Malin Dammgård
Material: PETG

Tritella Magazine används till förvaring av bl.a. tidningar och foldrar. Liksom Tritella Wall kan Tritella Magazine anpassas efter rummets och väggarnas karaktär och monteras på en hel vägg eller en del av väggen.


TRITELLA TABLE LAMP

Objekt: Bordslampa
Design: Malin Dammgård
Material: APET

Tritella Table Lamp är en unik produkt utifrån Tritellakonceptet, uppbyggd av de tredimensionella modulerna men i en mindre skala. Modulerna skapar tillsammans en spännande struktur och mönster där formen samt storleken kan varieras beroende på vilket resultat man vill uppnå.


TRITELLA CEILING LAMP

Objekt: Taklampa
Design: Malin Dammgård
Material: APET

Tritella Ceiling Lamp är liksom Tritella Table Lamp uppbyggd av små Tritella-moduler.